Prostitucija u Bangkoku: vodič za svačiji ukus i džep

Disklejmer ili kako da me ne shvatite pogrešno: Možda će ovaj vodič zvučati kao uputstvo za nabavku snošaja u Bangkoku. Ovaj vodič to i jeste. Važno je da znate u šta se upuštate, na šta bi trebalo da pazite i gde možete baš da se zajebete. Na kraju, možda će vam priča o ovom fenomenu pomoći da lakše odredite svoje mesto u haosu tajlandskog sex turizma.Postoje samo dve vrste prostitutki na Tajlandu sa kojim se verovatno nećeš sresti kao prosečan turista.

Prva vrsta su preskupe, prelepe žene iz „klubova za gospodu“ i poslovna pratnja, a druga su žene iz bordela na obodima gradova koje svoje ekstremno jeftine usluge prodaju lokalcima.

Za prve nemaš pare, za druge nemaš želudac.


Lokacije


Sve što poželiš možeš da pronađeš na pet mesta u Bangkoku: Patpong, Sukhumvit Soi, NANA Plaza, Cowboy Soi i Khao San Road.

Patpong je kvart za koji bi se moglo reći da ima istorijski značaj. Koreni prostitucije su pušteni baš tu tokom Drugog svetskog rata, a postali su poznati tokom Vijetnamskog rata kada su baš tu dolazili američki vojnici na kratke predahe od…rata. Nalazi se odmah pored Lumpini parka koji je preko dana oaza mira, a preko noći…pa…nije oaza mira.


Cowboy Soi

Sukhumvit Soi je gorepomenuta glavna džada svog kraja. Duž cele ulice su improvizovani barovi – izgledaju kao tezge sa uličnom hranom, ali su načičkane alkoholom. Svaka tezga ima svoju glasnogovornicu koja će pokušati da te privede na piće, ako me razumeš. U ovoj ulici ćeš naleteti i na veliki broj freelancerki, uglavnom nedovoljno lepih da bi radile na nekom drugom mestu. Tu su i ladyboyevi koji se nisu bolje snašli, kao i tezge sa cijalisom, falusnim igračkama i pomagalima baš svake vrste jer – ko ne bi poželeo da proguta tabletu dugo kuvanu na prijatnih 35 stepeni.


Trotoarska tezga na Sukhumvit Soi

Cowboy Soi je ulica iz Hangovera i tu ćeš sigurno zabazati bar jednom, makar i slučajno. Tih 150m sokaka dobilo je ime po penzionisanom američkom vojniku poznatom kao T.G. “Cowboy” Edwards. On je 1977. godine otvorio bar u ulčici koja izvire iz Sukhumvit Soi. U sadašnjem vremenu, pažnju će ti privući neon koji bi mogao da osvetli pola kontinenta. Jedan bar se pretvorio u 31. Očekivano, isped svake nekretnine u ulici čekaju desetine devojaka kojim bi moja baka žarko želela da oštrika džempere da ne nazebu tako gole. Desetine su napolju, desetine unutra i sve rade sve što je u njihovoj moći da privuku pažnju prolaznika – od dozivanja, cimanja za ruke do Merilinke koja zadiže suknju da demonstrira moć svog neočekivanog međunožja. Gde sam bila i čega sam se nagledala, jbt.

Cowboy Soi

Khao San Road je najturističkija ulica u Bangkoku i izvesno je da ćeš tu zaglaviti bar jednom. Iz ugla nedužnog turiste – tu su hosteli, škorpije na štapiću, pijanka do jutra, možda neki ping-pong show (guglaj i spremi se na mučninu i gomilu bačenih para) i gužva koja već negde oko ponoći postaje neprobojni štit između tebe i ostatka sveta. Iz ugla seksualnih radnica – Khao San je izlog robne kuće pune potencijalnih mušterija.

NANA Plaza. E sad pričamo o zajebanim stvarima. U NANA-u se ne dolazi slučajno. U pitanju je trospratna zgrada koja okružuje jedan od najzanimljivijih platoa u gradu, poznata kao “world’s largest adult playground”. Svaki ćošak ovog zdanja ima cenu. Na trećem spratu nalaze se tri hotela za “kratke boravke”, pa ni zbog čega nećeš morati da putuješ daleko. Prvi i drugi sprat su dom za 30 barova, od kojih je 7 specijalizovano za ekipu koja bi probala nešto drugačije – društvo ladyboyeva. Okolina NANA-e je igralište freelance prostitutki.


“Vrste” prostitutkiGo-go igračice i Bar girls


Žene zaposlene u barovima. Razlikuju se po tome što prve igraju, a druge ne. Zajedničko im je to što su prostitutke.

Kako stvari funkcionišu? Sve devojke imaju kartice sa brojevima zakačene za ono što bi se krajnje optimistično moglo nazvati odećom. Biraš broj, naplaćaš se preskupe obojene vode – svim njenim koleginicama i slučajnim prolaznicama, dogovoriš cenu i uslugu, pa odeš gde te već odvedu. Legenda kaže da možeš da sačekaš kraj radnog vremena i da izbegneš posredovanje bara, ali je verovatno skuplja dara nego mera.

Gde? Patpong, Cowboy Soi i NANA.


Fotka sa Reddit-a

Freelancerke


Nedovoljno lepe ili pouzdane da bi radile u barovima, često i prlično opasne po zdravlje i novčanik. Neretko se dešava da kradu, ali o tome bi trebalo voditi računa u svakoj opciji. Uglavnom su u pitanju ladyboyevi.

Kako stvari funkcionišu? Bukvalno će te vući za rukav. Ili ruku. Ili bilo šta.

Gde? Patpong, Sukhumvit Soi, parking u NANA-i i Sukhumvit 4 (ulica u kojoj se nalazi NANA).Barske freelancerke


Naizgled samo obične devojke koje se dobro provode sa drugaricama u baru. Muvaju se isključivo sa strancima i izvesno je da će im to na kraju naplatiti na ovaj ili onaj način. Neretko bivaju izbačene od strane menadžmenta jer kradu mušterije od zaposlenih. (vidi pod 1)

Kako stvari funkcionišu? Neka ti bogovi pomgnu ako ti se devojka stvarno dopala.

Gde? Patpong, Cowboy Soi, Kaho San, pa čak i NANA.


Ladyboyevi


Legenda kaže: ako je žena previše lepa, onda je sigurno ladyboy.

Zaista je tako. Najlepša žena koju sam upoznala u Bangkoku je promenila pol. E sad – stvari nisu tako jednostavne. Ladyboyevi, ili kako se na Tajlandu zovu – kathoey – mogu biti muškarci obučeni kao žene, muškarci sa silikonima i pišom, muškarci na hormonskoj terapiji, muškarci koji su prošli kompletan proces promene pola ili ukratko – žene sa burnom prošlošću.

Kako stvari funkcionišu? Prvo, bitno je da znaš šta hoćeš i ako ladyboy nije deo tvojih želja – bitno je da znaš da ih prepoznaš. Veruj mi, to je daleko teže nego što izgleda.


Kako da prepoznaš ladyboya?

Adamova jabučica – najnepouzdaniji metod jer je hirurgija čudo.

Podlaktice – pouzdanija metoda, ali ne sto posto sigurna. Tajlanđanke generalno nisu mišićave i krasi ih prilično krhka građa. Posmatraj mišiće i izraženost vena.

Šake – logično, muškarci imaju veće i “muškije” šake od žena.

Stopala – žene imaju manja i nežnija stopala. Ako to ne upali, gledaj da li je palac drastično veći od ostalih prstiju.

“Budža” – kad dođe do ovog dela, verovatno si zakasnio. Šalu na stranu, kao što sam već napisala, ovo je možda i najnepouzdanija metoda jer je hirurgija čudo.

Poslednje i najvažnije – PITAJ. Ne ustručavaj se. Nijedan kathoey neće pokušati da sakrije svoju priču jer to ovde nije taboo. Zapravo, rado će sa tobom podeliti sve što te bude zanimalo.

Gde? Patpong, NANA, Khao San, Sukhumvit 4 i Sukhumvit Soi.


Maserke


Legenda kaže da postoje saloni za masažu sa srećnim završetkom. Meni to nikada nije ponuđeno, a kosti su mi lomile razne krhke ženice. Ipak, često sam viđala izloge masažernica na kojim je velikim slovima napisano NO SEX, što implicira da YES SEX masaža ipak postoji. Videla sam i salon koji se zove Boom Boom što u Jugoistočnoj Aziji gotovo sigurno znači Yes Sex.

Kako stvari funkcionišu? Nemam predstavu.

Gde? U salonima za masažu, očigledno ne u istim u koje sam ja odlazila. Ili je samo bitno da ne budeš žena, ne znam.

 Verujem da je jasno da je ovo najgrublja moguća podela.

Cilj je pojednostavljenje cele jedne industrije kako bi budućim putnicima život bio bar za nijansu lakši. Varijacija na temu ima koliko i prostitutki na Tajlandu, ali sa sitnim forama ćete morati da se snađete sami.

Šta god da radite, imajte u glavi tu otrcanu frazu – Better safe than sorry.

Koristite kondom. Nosite ih sa sobom svuda i uvek, ne oslanjajte se ne ponudu na licu mesta.

Vodite računa o svojim stvarima. Ako bilo koga dovodite u svoju sobu, sklonite novac, dokumenta i bilo šta što ne možete da prežalite.

Proverite da li politika hotela zabranjuje prostitutke. Iznenadićete se na koliko mesta je takvo ponašanje nedopustivo.

Vodite računa o finansijama. Obojena voda je prilično skupa, a račun će rasti brzinom svetlosti.

Dogovorite cenu unapred. Ne ostavljajte ništa za ujutru jer bi moglo biti iznenađenja.

Instalirajte Badoo, Line i Thaifriendly. Znaćete zašto. Nema na čemu.

Pročitajte priču o okolnostima zbog kojih se žene odlučuju da postanu prostitutke ili zbog kojih neko u njihovo ime odlučuje da će postati prostitutke i dobro razmislite da li zaista želite da budete deo ove, možda i najpoznatije, tajlandske tradicije.


VAŽNO: Prostitucija na Tajlandu je zvanično ilegalna od 1960.godine. Kažnjeni mogu biti svi učesnici – makroi, vlasnici barova, pružaoci usluga i korisnici usluga. Kazne nisu male. Nezvanično, prostitucija spada u “sivu zonu” tajlandskih zakona – sve dok donosi ogroman profit, gleda se kroz prste.

Prošle godine je Taland posetilo četiri miliona sex turista. Čak 440 000 ljudi u “zemlji osmeha” je HIV pozitivno.

…One night in Bangkok and the world’s your oyster
The bars are temples but the pearls ain’t free
You’ll find a god in every golden cloister
And if you’re lucky then the god’s a she
I can feel an angel sliding up to me…


Kratke priče i dalje pišem na Instagramu: boneappletea.rs – Pratimo se!

Imam i jednu sjajnu vest – ove zime ću u Bangkoku provesti mnogo više vremena nego ranije, tako da će i ova priča sigurno dobiti zasluženi update!

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: